Du är här:Start > Om oss > Historik

På 1970-talet började det

I början av 1970-talet fördes det samtal mellan Baptistkyrkan och Missionskyrkan om att bilda en ny församling, Falkenbergs Frikyrkoförsamling, och 1974 togs beslutet att göra det och den nystartade församlingen fick möjlighet att köpa ett hus av kommunen, Villa Terra, i närheten av Tullbron. Redan 1975 invigdes Tullbrokyrkans nya lokaler med kyrksal och barn- och ungdomslokaler.

Ungdomsväckelse

I Villa Terra bedrev kommunen en fritidsgård som Tullbrokyrkan tog över i och med köpet av huset och församlingen fortsatte att bedriva fritidsgård fast på kristen grund. Många unga människor sökte sig till fritidsgården och Tullbrokyrkan på 1970-talet och många kom till tro på Jesus Kristus och församlingen växte snabbt under de första åren.

Att sprida det glada budskapet om Jesus

Ända sedan starten på 1970-talet har Tullbrokyrkans drivits av längtan att få sprida det glada budskapet om Jesus Kristus som vår Herre och Frälsare, i Falkenberg och ut över världen. Den drivkraften har format församlingen och gör det än idag, att fler människor skall få upptäcka glädjen i Jesus Kristus och få ett förvandlad liv.