Jag säger er sanningen: Det är för ert bästa som jag går bort. (Joh 16:7)

1. Vem är den Helige Ande för dig?
 I predikan nämnde jag hur min egen förståelse av Guds Ande har utvecklats med tiden. Som barn uppfattade jag Anden som något (inte någon!), som en odefinierbar, osynlig och obegriplig, lite mystisk kraft. Vilken är din bild av Guds Ande?

2. Vad tänker du kring att Anden är en person som har en vilja även för ditt liv? I en av bibeltexterna som vi läste står det att Paulus och Timoteus hindrades av Guds Ande. Att Anden inte tillät dem att göra det de hade planerat. Läs Apostlagärningarna 16:6-7. Hur kan vi uppfatta Guds Andes vilja och följa den?

3. Hur kan vi överlåta oss mer till Guds Ande i vardagen? I predikan citerade jag Reuben Archer Torrey som menar att vi behöver ställa rätt fråga. Istället för att vi funderar på hur vi kan få mer av den Helige Ande bör vi istället ställa oss själva frågan: Hur kan den Helige Ande få mer av mig.

Tacka Herren för att han har tagit sin boning i dig. Bed att vi ska få vara en församling som är tillgängliga för Guds Andes ledning, en församling som är öppen och mottaglig för det Anden vill göra. Bed att du ska få lära känna (inte bara få kunskap) Guds Ande på ett ännu djupare plan.