I måndags när jag hade min lediga dag tog jag med Harald på en utflykt ner till Halmstad och åkte bland annat förbi regementsområdet för första gången på nästan 25 år. Det väckte förstås en massa minnen till liv från tiden på Lv 6. Ett av dom där minnena utspelade sig en sommardag på ett skjutfält när befälen hade bestämt sig för att dom skulle drilla oss i att sätta upp tält. Solen gassade och alla tyckte inte att den där utmaningen var jättekul men kanske var det scouten i mig som tyckte att det där var ganska kul. Jag minns inte hur många omgångar vi körde eller hur många timmar vi höll på att resa och riva dom där gamla armétälten men ju längre dagen gick desto tydligare blev det att vi människor, vi har väldigt olika sätt att hanterar utmaningar på.

Vi möter dom hela tiden.
Vissa antar vi och andra slipper vi helst.
En del av oss ger upp innan vi har börjat och andra blir taggade att kavla upp ärmarna och anta utmaningen.
En del utmaningar är en nödvändig del av livet och andra är mer av frestelser som vi gör bäst i att hålla oss borta ifrån.

I dag när vi fortsätter gudstjänstserien som handlar om Jesus brev till sju församlingar i Uppenbarelseboken så handlar det om Brevet till Filadelfia och mellan raderna så anar vi en utmaning till kyrkan i Filadelfia.