Under några gudstjänster i höstas läste vi igenom sju brev som Jesus skickade till några olika församlingar i vår tids Turkiet. Ett av breven var adresserat till den kristna församlingen i staden Efesos. Som lärjungar hade man kämpat och slitit hårt för att hålla Sanningens fana högt och det fick man cred för. Men och det finns ett stort MEN i storyn. Det saknades en sak som överskuggade allt annat. Det fanns en sak som riskerade att sabba precis alltihop. Och det handlade om att man hade övergett kärleken till Jesus.
En del av församlingen hade till och med gått så långt att man började ifrågasätta Jesus identitet som Guds son. För i Efesos fanns en grupp som försökte influera och påverka lärjungarna i synen på vem Jesus är och vad han har gjort.
Det var inte bara Jesus som skrev brev till lärjungarna i Efesos för texten som vi ska läsa idag som jag har hämtat från Första Johannesbrevet och som skrevs av aposteln Johannes, är till stora delar egentligen en uppgörelse med det som höll på att gå snett i Efesos.