Titt som tätt händer det att jag blir påmind om en ganska märklig grej som jag var med om på en resa till en by långt uppe i norra Thailand mot gränsen till Myanmar. Jag och några vänner hade lämnat Chiang Mai bakom oss och skulle ta oss ut till en karensk by. Efter ganska många timmar bak på en pickup så kom vi fram. Efter att vi hade gått runt en stund i den lilla byn fick jag se något som jag nog aldrig kommer glömma. Mitt ute i ingenstans, i den djupaste djungeln där karenska flyktingar levde i stor fattigdom, fanns en Coca-Cola-kyl. Till och med dit ut i ödemarken hade ett sådant där stort rött kylskåp hittat.

Om Gud skulle ha gett uppdraget till Coca-Cola att nå ut med de glada nyheterna om Jesus, så hade dom antagligen varit färdiga vid det här laget. Men Gud gjorde inte det. För planen var aldrig att lansera en produkt eller att använda en viss företagsmodell för att sprida den kristna tron. För Gud vill använda dig och mig för att dela tron och ge den vidare.
Förra söndagen inledde jag en 4-veckors serie som handlar om att du och jag har fått i uppdrag av Jesus själv att ge trons gåva vidare! Då för en vecka sedan handlade det om att vi alla kan få uppleva den fullkomliga kärleken som finns hos Fadern. I dag är ämnet för min predikan att du och jag får vara med och ”Dela Sonens nåd”.
På flera olika ställen i Gamla Testamentet kan vi läsa om hur Gud lovade att han skulle upprätta ett nytt förbund, en ny slags överenskommelse med oss människor. Ett förbund som var präglat av just nåd. En av de kanske tydligaste texterna som beskriver det hittar vi i Jesaja kapitel 61 så plocka gärna fram en Bibel om har en och häng med när jag läser några verser därifrån.