Om du någon gång har besökt platser som London, Paris eller Egypten så har du kanske precis som mig kollat på pyramiderna i Giza eller besökt Westminister Abbey eller Invaliddomen. Det alla dom platserna har gemensamt tillsammans med några av världens mest välbesökta platser som Taj Mahal, moskén i Medina och Terrakottarmén, det är ju att det är platser som har blivit kända på grund av att det vilar mer eller mindre välkända människor på dessa storslagna platser. Men en gravplats som skiljer sig från alla dom andra är Jesus grav, som inte har blivit känd för vad som finns I den utan därför att den är tom.

I söndags på Påskdagen firade kristna världen över att Jesus Kristus har uppstått och det är en sanning som vi inte bara lever med en gång om året. För varje dag är en dag så god som någon att påminna sig om att Jesus har uppstått och att han lever. I min predikan i söndags refererade jag till Paulus ord som påminde oss om att Jesus död och uppståndelse är det allra viktigaste. För som vi läste då i söndags, så hänger hela våran kristna tro på Jesus uppståndelse. Allt står och faller med den. Det här med uppståndelsen påminns vi ganska ofta om i mötet med olika Bibeltexter men det är sällan vi faktiskt tar tid till att ta reda på VILKEN roll uppståndelsen har och HUR den faktiskt gör skillnad i våra liv redan här och nu.

Så under dom kommande fyra veckorna så ska vi utforska några olika perspektiv och jag hoppas att du efter varje predikan, ska få med dig något praktiskt och konkret som gör skillnad i ditt liv. Idag handlar det om att Jesus uppståndelse = nytt liv.