Idag fortsätter vi serien som handlar om Guds Ande som alla vi som tror på Jesus har fått del av. Förra söndagen handlade det om vad Guds Ande gör och idag när det är dags att knyta ihop säcken så ska vi försöka ta reda på varför du och jag behöver Guds Ande i våra liv.

Kanske tillhör du dom som tänker: ”Men jag har ju Jesus så varför behöver jag Guds Ande?” och då hoppas jag att dagens predikan ska hjälpa dig att se att Guds Ande i själva verket är en nödvändig del av livet som Jesus efterföljare. Till att börja med tänkte jag att vi skulle återvända till den bibeltext som var förra veckans sändningsord. Så leta gärna fram en Bibel om du äger en och häng med när jag läser från Titus brev med start i kapitel 3 och vers 4.

Greken Titus var en av dom som Paulus hade fått föra till tro på Jesus och nu hade han lämnat honom på Kreta för att fortsätta arbetet i församlingarna på ön. I sitt brev så uppmanar Paulus sin son i tron, att arbeta för att bevara kyrkan fri från villoläraror och att leva som ett gott exempel. En del falska profeter drogs till judiska myter som förde människorna bort ifrån sanningen istället för närmare. Och för att ta itu med detta skriver Paulus såhär: